Skip to content
Mikkel Jensen manglede farten på Le Mans

Press release -

Mikkel Jensen manglede farten på Le Mans

Håbet om at komme på podiet på hjemmebanen svandt for Mikkel Jensen og resten af franske Team Peugeot TotalEnergies, som aldrig nåede med i kampen om et topresultat i årets Le Mans.

En 12. plads i årets udgave af 24-timersløbet på Le Mans udløste ikke det store smil hos Mikkel Jensen. Den danske Peugeot-fabrikskører havde sammen med teamkammeraterne, franske Jean-Éric Vergne og schweiziske Nico Müller, sat sig op til at skulle kæmpe for et podieresultat i den franske klassiker, men farten i deres 9X8 Hypercar var ikke god nok til at kæmpe med de hurtigste i klassen.

Dette kom allerede til udtryk under de forberedende træningssessioner, og i den indledende kvalifikation kom ingen af de to franske racerbiler videre til Hyperpole og startede herefter løbet fra henholdsvis 15.- og 20.-pladsen i den 23 biler store Hypercar-klasse.

– Det var et langt løb, og jeg er sådan set glad for, at det er overstået. Vi fandt aldrig det rigtige setup, før løbet blev skudt i gang, og bilen var svær at køre med, og endnu mere udfordrende, når man pressede den, hvilket vi blev nødt til for at følge med de andre i Hypercar-klassen. Det kostede også et par afkørsler, både for mig selv og mine teamkammerater. Følelsen blev kun værre i regnvejret, så det blev et ræs, hvor man konstant var under pres. Og alligevel vidste vi, at vi ikke var hurtige nok, uanset hvad vi gjorde, lyder det fra Mikkel Jensen.

– På den positive side, så kørte begge teamets biler alle 24 timer uden nogen som helst tekniske problemer eller nedbrud. Dét er noget af det gode, vi tager med os fra Le Mans. Vores store opgave nu er at finde den fart, som vi ikke havde.

Årets udgave af 24-timersløbet på Le Mans blev for andet år i træk vundet af Ferrari – AF Corse, og det var danske Nicklas Nielsen, som kørte vinderbilen over målstregen. Næste udfordring for Mikkel Jensen er tredje afdeling af det amerikanske IMSA WeatherTech SportsCar Championship for LMP2-biler den 20.-23. juni på Watkins Glen i New York.

Topics

Categories

Contacts

Nikolaj Karlshøj

Nikolaj Karlshøj

Press contact Creative Director

Related content

CARLOS COMMUNICATION

Kongens Nytorv 24
1050 København K
Denmark