Skip to content
Mikkel Jensen før 24-timersløbet på Le Mans: Håbet er stærkt

Press release -

Mikkel Jensen før 24-timersløbet på Le Mans: Håbet er stærkt

Med en ny og forbedret racerbil stiller den danske Peugeot-fabrikskører op til sit femte Le Mans med stærkere håb end nogensinde.

Når Mikkel Jensen og resten af holdet bag Team Peugeot TotalEnergies stiller op til den 92. udgave af 24-timersløbet på Le Mans den kommende weekend, er det med forventning om at udfordre de hurtigste i den benhårde Hypercar-klasse. Det franske hold stiller til start med en kraftigt revideret udgave af deres 9X8-racerbil, men er også bevidst om, at konkurrenterne har gearet op for materiellet inden sæsonens store højdepunkt.

– Vi ved endnu ikke, hvad vi skal forvente. Vi fik kørt de første omgange under den traditionelle testdag i søndags, men det var mest en ’shakedown’, som i øvrigt også blev afbrudt en del af røde flag. Først når de officielle træningssessioner begynder, bliver vi klogere på, hvor vi ligger i forhold til de andre hold. Men vi er ret sikre på, at vi stiller op med et bedre udgangspunkt end sidste år. Vores 9X8 er blandt andet forbedret på topfarten, som jo er kritisk på en højhastighedsbane som Le Mans, og samtidig stiller vi til start med en opdateringspakke. Vi overraskede sidste år på Le Mans med en bil, som var knap så stærk på alle de øvrige VM-baner, så der er grund til at håbe på noget godt, lyder det fra Mikkel Jensen.

Mikkel Jensen og teamkammeraterne i Team Peugeot TotalEnergies #93, franske Jean-Éric Vergne og schweiziske Nico Müller, skal kæmpe mod 22 andre biler i Hypercar-feltet, som er større end nogensinde. I alt stiller 13 danske kørere op til årets udgave af den franske klassiker, som også består af klasserne LMP2 og GT3.

– Vi er Peugeot, så vi skal om nogen kæmpe for det på Le Mans. Le Mans er holdets hjemmebane, og jeg føler også, at jeg selv er på hjemmebane med alle de danske fans, som hvert år drager til Frankrig for at heppe på de danske kørere. Man hører danske stemmer overalt, man ser de danske flag på tribunerne, og man bliver hele tiden mindet om den enorme opbakning. Det er dét, vi lever og ånder for. Og selvom det er mit femte Le Mans i år, så er det mit første, hvor jeg virkelig føler, at vi har en chance for at være med til at kæmpe om noget spændende helt i toppen.

Den 92. udgave af 24-timersløbet på Le Mans skydes i gang med de officielle træningssessioner samt første kvalifikationsrunde onsdag den 12. juni. Træningen fortsætter torsdag den 13. juni, hvor der også afvikles Hyperpole – den afgørende kvalifikation for de otte hurtigste biler i alle tre klasser. Det 24 timer lange racerløb flages grønt lørdag den 15. juni klokken 16.00 og kan blandt andet ses på TV 2, Eurosport og på FIA WEC’s egen TV-app.

Topics

Categories

Contacts

Nikolaj Karlshøj

Nikolaj Karlshøj

Press contact Creative Director

Related content

CARLOS COMMUNICATION

Kongens Nytorv 24
1050 København K
Denmark