Skip to content
Mikkel Jensen sluttede på ottendepladsen i Peugeot-comeback på Le Mans

Press release -

Mikkel Jensen sluttede på ottendepladsen i Peugeot-comeback på Le Mans

Det blev til en ottendeplads for Mikkel Jensen, Jean-Éric Vergne og Paul Di Resta, som gennemførte 24-timersløbet på Le Mans i et overraskende stærkt Peugeot-comeback.

Ingen Peugeot-sejr i årets udgave af verdens største motorsportsbegivenhed, hvor danske Mikkel Jensen, franske Jean-Éric Vergne og britiske Paul Di Resta stillede op med Team Peugeot TotalEnergies i den nye kongeklasse, Hypercar. Det blev nemlig rivalerne fra Ferrari, som sikrede det prestigefyldte Le Mans-trofæ, men trods vinderambitioner blev resultatet i det prestigefyldte racerløb alt andet end en fiasko. Det franske hold har haft svære udfordringer med farten i de første afdelinger af VM-serien, men denne weekend viste holdet overraskende fremgang og var i en periode helt fremme og føre løbet.

– Selvfølgelig er man skuffet. Men Le Mans er ikke bare en kamp mod andre, det er en kamp mod dig selv og holdet. Vi havde indtil denne weekend slet ikke haft farten og holdbarheden til at kæmpe mod de førende i VM-serien, så forventningerne til Le Mans var naturligvis derefter. At komme hjem med et topresultat var ærligt talt en urealistisk drøm, men det ændrede sig, da løbet blev sat i gang, lyder det fra Mikkel Jensen.

– Vi havde en god bil, som især om natten sikrede os gode omgangstider, fordi vores dækslid faldt markant i de køligere temperaturer. Desværre havde vi en afkørsel i begyndelsen af løbet, som kostede os to omgange, hvilket det aldrig lykkedes os at hente ind igen. Men vi matchede feltet på omgangstiderne, og at vores teamkammerater i søsterbilen på et tidspunkt var helt fremme og føre løbet demonstrerer jo tydeligt vores potentiale.

– Det var et kaotisk løb med masser af ulykker, gule flag, safetycars og skiftende vejrforhold, så strategien blev hele tiden ændret. Det betød, at vi lavede et par småfejl, men ikke noget, som påvirkede resultatet. Vi lå til at tage en femteplads, da vi måtte i garagen til sidst i løbet med et teknisk problem i bilens hydrauliske system, hvilket kostede os nogle omgange. Men generelt er det gået rigtig godt i forhold til vores forventninger. Der sker noget godt med energien i et team, når man endelig er med til kæmpe med om trofæet på Le Mans. Det er dét, hele programmet er bygget op omkring. Vi har lært en masse denne weekend og kan ikke vente med at komme tilbage og prøve igen.

Næste opgave for Mikkel Jensen, Jean-Éric Vergne og Paul Di Resta er femte afdeling af FIA World Endurance Championship, som afvikles den 7.-9. juli på italienske Monza. Danskeren skal dog allerede i aktion igen den 22.-25. juni, hvor han sammen med Scott Huffaker, Steven Thomas og TDS Racing stiller op til fjerde afdeling af det amerikanske IMSA-mesterskab for LMP2-biler, sekstimersløbet på Watkins Glen i New York.

Topics

Categories

Contacts

Nikolaj Karlshøj

Nikolaj Karlshøj

Press contact Creative Director

Related content

CARLOS COMMUNICATION
Kongens Nytorv 24
1050 København K
Denmark