Skip to content
Stærkt danskercomeback: Mikkel Jensen på podiet i 12-timersløbet på Sebring

Press release -

Stærkt danskercomeback: Mikkel Jensen på podiet i 12-timersløbet på Sebring

For fjerde år i træk kunne den danske racerkører stille sig på podiet på Sebring International Raceway efter en actionfyldt afslutning på årets 12-timersløb.

Det blev en gyser af en afslutning for Mikkel Jensen og resten af holdet bag TDS Racing, som sluttede på en andenplads i LMP2-klassen i årets udgave af Mobil 1 Twelve Hours of Sebring. Med 19 minutter tilbage af 12-timersløbet blev kampen nemlig nulstillet med en safetycar efter et større crash i den store GTP-klasse.

Løbet blev genstartet med blot seks minutter igen, og dette med Mikkel Jensen lige i hælene på den førende bil, hvilket ganske naturligt udviklede sig til et nervepirrende tæt ræs. Trods en stærk indsats lykkedes det ikke for danskeren at vinde kampen, og Jensen måtte krydse stregen som toer, blot 0,8 sekund efter vinderen.

– Sikke et ræs, sikke en afslutning. Løbet har virkelig været en rutsjebanetur for os. Vi startede stærkt ud, men ret tidligt i løbet blev vi ramt af koblingsproblemer, som mekanikerne forsøgte at løse under et pitstop. Det lykkedes ikke, men til gengæld røg vi to omgange bagud og måtte bruge de næste mange timer på at indhente det tabte. Vi troede faktisk, at vi var ude af kampen, men de tekniske problemer gik lidt i sig selv, og takket være en stærk indsats af både Steven (Thomas, red.), Scott (Huffaker, red.) og crewet i pitlane lykkedes det hen mod den sidste time af løbet at komme på omgangshøjde med den førende bil. Herfra var det bare vild kamp hele vejen til mål, lyder det fra Mikkel Jensen.

– Vi vandt ikke i dag, men det føltes næsten sådan. Og vi fik bevist, at man aldrig skal give op. Der blev sat nogle gode mesterskabspoint på kontoen og hele teamet fik genrejsning efter vores nedtur på Daytona. Kæmpe tak til hele holdet for en stærk indsats.

Det er hele fjerde år i træk, at Mikkel Jensen kan betræde det prestigefyldte Sebring-podie, eftersom danskeren vandt en sejr i 12-timersløbet i både 2021 og 2022 og tog en andenplads i sin debut i 2020.

Næste opgave for Mikkel Jensen, Steven Thomas, Scott Huffaker og resten af TDS Racing finder sted på Laguna Seca i Californien, som lægger asfalt til tredje runde af IMSA WeatherTech SportsCar Championship for LMP2-biler. Inden da skal Mikkel Jensen dog i aktion for Team Peugeot TotalEnergies, når anden runde af FIA World Endurance Championship finder sted på Portimao i Portugal den 14.-16. april.

Topics

Contacts

Nikolaj Karlshøj

Nikolaj Karlshøj

Press contact Creative Director

Related content

CARLOS COMMUNICATION
Kongens Nytorv 24
1050 København K
Denmark