Skip to content
Formula Racing fortsætter kampen i European Le Mans Series

Press release -

Formula Racing fortsætter kampen i European Le Mans Series

Efter en stærk 2023-sæson med to podieresultater fortsætter Formula Racing kampen om trofæerne i EM for sportsvogne, European Le Mans Series.

Der er lagt op til endnu en spændende sæson, når Formula Racing atter tager kampen op i European Le Mans Series. 2024-udgaven af det europæiske mesterskab for sportsvogne byder på en helt ny GT3-klasse, som erstatter den hidtidige GTE-kategori, og i det benhårde felt af biler fra nogle af verdens bedste GT-teams finder vi igen det danske Ferrari-team fra Lyngby.

– Vi er enormt spændte på at komme i gang og føler os godt forberedt efter forårets tests, hvor vi har især har haft fokus på at blive klog på den nye Ferrari 296 GT3, som afløser de senere års 488 GTE-model. Sidste år blev vi udfordret af nogle uheldige løb, hvor vi desværre ikke nåede i mål, men vi opnåede også stærke topresultater, og vi havde generelt farten med os. Vi fortsætter i år, hvor vi vil tilbage i kampen om mesterskabet, lyder det fra teamchef hos Formula Racing, Allan Jørgensen.

Hele 43 biler – flere end nogensinde – stiller klar til sæsonpremieren på Circuit de Barcelona-Catalunya den kommende weekend, og Ferrari-fabrikskører Nicklas Nielsen får sammen med Conrad Laursen og Johnny Laursen kamp til stregen i den 11 biler store GT3-klasse. Trekløveret stiller klar til nye udfordringer efter en 2023-sæson, som bød på to flotte podieresultater.

– Jeg ser frem til at teame op med Conrad og Johnny (Laursen, red.) igen, og det bliver en spændende start med en helt ny bil og et felt, som ser benhårdt ud. Det er altid svært at sige, hvad man skal forvente af årets første løb, men jeg glæder mig til at komme i gang og se, hvordan det hele udvikler sig. Vi sikrede nogle gode resultater sidste år, og jeg synes, at vi igen stiller med en god pakke, et godt kørerlineup og et stærkt team i ryggen, lyder det fra Nicklas Nielsen.

– Fedt at skulle i gang med en ny sæson. Det har været en lang vinterpause, og jeg glæder mig til at tage fat på et nyt mesterskab. Sidste år var min første fulde sæson i en langdistanceserie, og jeg synes, vi opnåede nogle gode resultater undervejs. Men vi lærte også meget, og vi tager erfaringen med os til denne sæson, hvor vi skal have mest muligt ud af hver eneste afdeling og minimere risikoen for fejl. Jeg forudser et endnu hårdere mesterskab i år, men jeg er bestemt optimistisk, lyder det fra Conrad Laursen.

– Først og fremmest er vi stolte over igen at stille til start med Formula Racing i et af verdens hårdeste langdistancemesterskaber, hvor vi tidligere har markeret os med både sejre og et mesterskab tilbage i 2015. Personligt er jeg rigtig glad for, at vi sidste år kunne stille til start og sikre et podie i første afdeling og følge op med endnu et podieresultat senere på sæsonen. Disse præstationer beviser, at vi hører til i toppen, og dét moment skal vi føre videre i år, hvor vi naturligvis igen er med for at vinde, lyder det fra Johnny Laursen.

2024-udgaven af European Le Mans Series afvikles over seks afdelinger og skydes i gang på Circuit de Barcelona-Catalunya den kommende weekend. Kvalifikationen til det fire timer lange løb afvikles lørdag den 13. april klokken 14.40, mens løbet flages grønt søndag den 14. april klokken 11.30. Løbet kan følges live på YouTube.

___

EUROPEAN LE MANS SERIES
CIRCUIT DE BARCELONA-CATALUNYA

Friday 12 April
11.50 – Practice #1

Saturday 13 April
10.10 – Practice #2
14.40 – Qualifying GT3

Sunday 14 April
11.30 – RACE (4 hours)

WATCH RACE LIVE

Topics

Categories

Contacts

Nikolaj Karlshøj

Nikolaj Karlshøj

Press contact Creative Director

Related content

CARLOS COMMUNICATION
Kongens Nytorv 24
1050 København K
Denmark