Skip to content
Formula Racing tilbage på podiet i European Le Mans Series

Press release -

Formula Racing tilbage på podiet i European Le Mans Series

Det danske Ferrari-hold fra Lyngby kæmpede sig til en stærk andenplads i fjerde afdeling af European Le Mans Series på Spa-Francorchamps – rykker op i mesterskabet.

Det gik helt efter planen for Formula Racing, som stillede op til fjerde afdeling af European Le Mans Series med ambitionen om at sikre et topresultat og rykke op i GTE-mesterskabet. Det danske Ferrari-hold kørte nemlig over målstregen på Spa-Francorchamps på en tredjeplads – hvilket senere blev lavet om til en andenplads, da den vindende Porsche efter løbet modtog en 10-sekunders tidsstraf.

Med den stærke præstation – holdets andet podieresultat i 2023-sæsonen – rykker Formula Racing tre pladser op i GTE-klassen og holder nu en foreløbig femteplads i det benhårde europæiske sportsvognsmesterskab.

– Det var sådan en weekend, vi havde brug for! Flot arbejde at hele holdet. Vi vidste på forhånd, at Porscherne ville være svære at kæmpe mod denne weekend, og i løbet havde vi som forventet ikke farten til at kæmpe med om sejren. En tredjeplads er det optimale, vi kunne få ud af weekenden, og dét er vi tilfredse med. At vi så efterfølgende rykker en plads frem, gør det kun endnu bedre, lyder det fra teamchef hos Formula Racing, Allan Jørgensen.

Det var Johnny Laursen, som startede det fire timer lange løb på fra en syvendeplads, og som efter én time og 53 minutters kørsel gav holdets Ferrari 488 GTE #50 videre til Conrad Laursen. Conrad Laursen pittede 50 minutter senere under en safetycar og afleverede bilen til Nicklas Nielsen, som genoptog ræset fra en femteplads og avancerede to positioner inden målflaget.

– Fedt at være tilbage på podiet. Det var ikke et nemt løb, men vi lavede de rigtige pitstops og holdt os udenfor problemer. Der var to safetycars og en Full Course Yellow i den sidste del af løbet, hvilket ikke gjorde det nemmere at hente ind på de førende. Men vi fik alt det ud at det, som vi kunne, og kan absolut være glad for resultatet, lyder det fra Nicklas Nielsen.

– Det var et ret vildt løb med en del ulykker, safetycars og perioder med Full Course Yellow. Jeg synes, at vi kæmpede os godt igennem det hele og undgik at blive en del af kaosset. Crewet gjorde et fantastisk arbejde, og jeg er godt tilfreds med mit stint. Efter vores DNF i sidste afdeling var det stort at komme tilbage på podiet igen. Der er stadig et stykke vej til toppen af mesterskabet, men vi tog en god bid i dag, lyder det fra Conrad Laursen.

– Fantastisk resultat ud fra dét, vi havde at arbejde med. Af en eller anden årsag føltes bilen ikke så god under løbet, som den gjorde under vores forberedelser. Vi kæmpede alle sammen lidt med balancen og med dækslid, hvilket prægede vores performance. Men generelt leverede teamet igen et stærkt stykke arbejde, og at sikre et ELMS-podie på Spa-Francorchamps er jo en kæmpe ting. Stor tak til hele holdet, lyder det fra Johnny Laursen.

Næste opgave for Formula Racing er femte og sjette afdeling af European Le Mans Series, som afvikles henholdsvis den 20. og 22. oktober – begge løb køres på Portimao i Portugal.

Topics

Contacts

Nikolaj Karlshøj

Nikolaj Karlshøj

Press contact Creative Director

Related content

CARLOS COMMUNICATION
Kongens Nytorv 24
1050 København K
Denmark