Skip to content
Formula Racing sikrede nye point i dramatisk EM-løb

Press release -

Formula Racing sikrede nye point i dramatisk EM-løb

Dramatik i anden afdeling af European Le Mans Series på Paul Ricard, hvor danske Formula Racing lykkedes med at sikre nye mesterskabspoint.

Anden afdeling af European Le Mans Series blev ikke en gentagelse af sæsonpremierens podieresultat for Formula Racing, som denne gang måtte tage til takke med en ottendeplads. Det danske Ferrari-team rejste dog ikke tomhændet hjem fra Paul Ricard, for resultatet rakte nemlig til nye mesterskabspoint.

– Det var tydeligvis ikke vores weekend. Vi kom godt fra start, men nærkontakt med en anden GTE-bil og en efterfølgende drive-through-straf sendte os desværre ud af kampen om et topresultat. Udover dét leverede holdet maksimalt på alle parametre, og vi ved, hvad vi skal arbejde videre med for at vende stærkere tilbage, lyder det fra teamchef hos Formula Racing, Allan Jørgensen.

Det var Johnny Laursen, som startede det fire timer lange sportsvognsløb fra en fjerdeplads efter en stærk kvalifikation. Efter to stints overtog Conrad Laursen den danske Ferrari 488 GTE #50, hvorefter Nicklas Nielsen kørte bilen i mål – blot 0,021 sekund fra den nærmeste konkurrent.

– Vi fandt ikke rytmen i dag, og en ottendeplads endte med at være det bedste, vi kunne få med hjem. Nogle weekender er hårdere end andre, og vi skal nok komme stærkt tilbage. Det var fedt at få mulighed for at teame op med Formula Racing igen. En dansk bil i et internationalt mesterskab er altid stort, og der er en god energi i teamet, som jeg ser frem til at opleve igen, lyder det fra Nicklas Nielsen.

– Jeg havde et sammenstød med en konkurrent, hvilket prægede vores løb. Ærgerligt, for vi var umiddelbart stærke under træningen og kvalifikationen, og korrigerer man for den succesballast, vi var pålagt efter vores podieresultat i sæsonåbneren, så havde vi farten til at kæmpe med i toppen. Heldigvis lykkedes vi alligevel med at få nogle point med hjem, og med fire afdelinger endnu har vi bestemt ikke opgivet troen på et mesterskab, lyder det fra Johnny Laursen.

– Vi var ret optimistiske før starten, men vi fik det desværre ikke til at fungere i selve løbet. Udover vores tidsstraf havde bilen fået nogle småskader, som gjorde det sværere at performe. På den positive side er vi fuldt ud bevidste om, hvor vi skal rette op og forbedre os for at kunne vende stærkere tilbage i næste afdeling, lyder det fra Conrad Laursen.

Med ottendepladsen på Paul Ricard dumper Formula Racing ned fra en andenplads til en femteplads i den foreløbige mesterskabsstilling – dog blot otte point fra de førende. Tredje afdeling af European Le Mans Series afvikles på spanske MotorLand Aragón den 25.-26. august.

Topics

Categories

Contacts

Nikolaj Karlshøj

Nikolaj Karlshøj

Press contact Creative Director

Related content

CARLOS COMMUNICATION
Kongens Nytorv 24
1050 København K
Denmark