Skip to content
Formula Racing klar til EM-finale i Portugal

Press release -

Formula Racing klar til EM-finale i Portugal

Det danske Ferrari-team fra Lyngby vil slutte sæsonen på toppen, når finalen i European Le Mans Series afvikles den kommende weekend på Portimão.

Efter et podieresultat i Italien i sidste måned er Conrad Laursen og Johnny Laursen i skarp træning for at afslutte årets sidste afdeling af European Le Mans Series med et topresultat. Duoen fra Formula Racing – som denne weekend må undvære deres faste makker, Ferrari-fabrikskøreren Nicklas Nielsen, der er optaget af andre forpligtelser på Imola – er ganske vist ikke med i årets titelkamp, men holdet har netop derfor alt at vinde, når det fire timer lange finaleløb flages grønt på Portimão lørdag.

– Det har været en sæson med op- og nedture, men med en løbssejr og en tredjeplads ud af foreløbigt fem løb har vi bevist, at vi hører til i toppen af GT3-feltet. Hele teamet har leveret en fantastisk indsats denne sæson, og nu gælder det om at bygge videre på det momentum, vi fik skabt med en podieplacering på Mugello for tre uger siden, siger teamchef hos Formula Racing, Allan Jørgensen.

Tredjepladsen på Mugello sendte danskerne opad i mesterskabsstillingen, men en foreløbig ottendeplads inden finalen betyder, at Laursen og Laursen kun har en teoretisk chance for at gentage den EM-titel, som Formula Racing sikrede sig tilbage i 2015. De to racerkørere skal igen dele sæde i den seneste udgave af Ferraris GT-våben, 296 GT3, og med 43 biler til start bliver der masser af trafik på den 4,7 kilometer lange portugisiske racerbane.

– Jeg håber, at vi kan få revanche fra sidste år, hvor vi havde en ret vanskelig weekend på Portimão. Denne gang håber jeg, at vi kan skabe et resultat, som afspejler vores hårde arbejde gennem sæsonen. Vi er én mand nede denne weekend, men det giver kun mere køretid til Johnny og jeg, hvilket bliver spændende. Portimão er et fantastisk sted, som vi er ret begejstrede for, og det ville være magisk for os og resten af holdet at slutte året på toppen, lyder det fra Conrad Laursen.

– Vi kan være stolte af de topresultater, som vi har præsteret i år, for dén slags kræver benhårdt arbejde i European Le Mans Series. Det gælder også den kommende weekend, hvor de hold, som kører om titlerne, skal være strategiske, mens andre vil gå hårdere til opgaven. Vi må undvære Nicklas denne gang, men med Conrads pace, som er på niveau med de bedste guldkørere i serien, mister vi ikke fart, og samtidig er vi mere fleksible på strategien, når vi kun er to kørere, tilføjer Johnny Laursen.

Sjette og sidste afdeling af 2024-udgaven af European Le Mans Series på Portimão blev skudt i gang med de første officielle træningssessioner torsdag den 17. oktober. Kvalifikationen afvikles fredag den 18. oktober klokken 14.45 lokal tid, mens det fire timer lange sportsvognsløb flages grønt lørdag den 19. oktober klokken 14.30 lokal tid – det er klokken 15.30 i Danmark. Løbet kan følges live på YouTube.

WATCH RACE LIVE

Categories

Contacts

Nikolaj Karlshøj

Nikolaj Karlshøj

Press contact Creative Director

Related content

Formula Racing vil have revanche på Mugello

Formula Racing vil have revanche på Mugello

Efter en mislykket indsats på Spa-Francorchamps er det danske Ferrari-hold klar til at indtage Mugello, som lægger asfalt til femte afdeling af European Le Mans Series.

ELMS: Formula Racing skal forsvare mesterskabsføring på Paul Ricard

ELMS: Formula Racing skal forsvare mesterskabsføring på Paul Ricard

Det danske Ferrari-hold fra Lyngby skal forsvare mesterskabsføringen i European Le Mans Series, når anden afdeling af sportsvognsmesterskabet finder sted i Frankrig den kommende weekend.
2024-sæsonen er startet forrygende for Formula Racing, som sikrede sejren i den nye GT3-klasse i første afdeling af European Le Mans Series på Circuit de Barcelona-Catalunya for tre uger siden. Det danske Ferra

CARLOS COMMUNICATION

Kongens Nytorv 24
1050 København K
Denmark