Skip to content
Dansk triumf i Tyskland: Bastian Buus tog sejren i Porsche Carrera Cup Deutschland

Press release -

Dansk triumf i Tyskland: Bastian Buus tog sejren i Porsche Carrera Cup Deutschland

Den danske Porsche Junior sikrede 2023-sæsonens første sejr i Porsche Carrera Cup Deutschland og kom tættere på toppen i den foreløbige mesterskabsstilling.

Mens Bastian Buus har domineret den internationale Porsche Mobil 1 Supercup siden sæsonstarten, har den danske Porsche Junior haft sværere ved at tage teten i det tyske mesterskab, Porsche Carrera Cup Deutschland. Her har der har været adskillige podier til Buus, men ingen sejre. Dette ændrede sig dog på Lausitzring den forgangne weekend.

Søndag lykkedes det nemlig for den 20-årige racerkører at sikre sæsonens første sejr i det benhårde felt af unge talenter, og sammen med et podieresultat lørdag blev weekenden på Lausitzring således endnu et skridt tættere på top-tre i mesterskabsstillingen. Bastian Buus kvalificerede sin Team Allied-Racing Porsche 911 GT3 Cup-racer til henholdsvis en tredjeplads og andenplads i weekendens to sprintræs – og mens danskeren sluttede første løb i samme position, som han startede, lykkedes det altså at overmande feltet i andet løb og køre i mål som en sikker vinder.

– Det var lige dét, jeg havde brug for! Jeg har sluttet på en andeplads tre gange denne sæson, og endelig lykkedes det at tage den store pokal. Vi fik det hele til at spille denne weekend. I første løb kørte bilen perfekt, men det gjorde de to andre foran mig også, og jeg fik desværre ingen mulighed for at overhale. I andet løb fik jeg en god start og tog straks føringen, og det lykkedes mig at forsvare min position efter en safetycar og genstart af løbet. Jeg er stadig på fjerdepladsen i mesterskabet, men nu meget tættere på treeren og toeren, hvilket præcis var mit mål for denne weekend. Forhåbentlig kan vi fortsætte sådan i næste afdeling på Sachsenring, lyder det fra Bastian Buus.

Efter femte afdeling af Porsche Carrera Cup Deutschland holder Bastian Buus en foreløbig fjerdeplads i mesterskabet, nu blot ét point fra tredjepladsen. Sjette afdeling af det tyske mærkemesterskab finder sted den 8.-10. september på Sachsenring. Buus skal dog allerede i aktion den kommende weekend, hvor det går løs med sjette og syvende runde af Porsche Mobil 1 Supercup i forbindelse med Hollands Formel 1 Grand Prix på Zandvoort.

Topics

Categories

Contacts

Nikolaj Karlshøj

Nikolaj Karlshøj

Press contact Creative Director

Related content

CARLOS COMMUNICATION

Kongens Nytorv 24
1050 København K
Denmark