Skip to content
Skuffende VM-finale for Mikkel Jensen: Vi kommer stærkere tilbage i 2024

Press release -

Skuffende VM-finale for Mikkel Jensen: Vi kommer stærkere tilbage i 2024

Det blev som ventet en udfordrende afslutning på FIA World Endurance Championship for Mikkel Jensen, som sammen med Team Peugeot TotalEnergies sluttede på en niendeplads i sæsonfinalen i Bahrain.

Det blev ikke nogen drømmeafslutning på 2023 for Mikkel Jensen, som lørdag aften dansk tid krydsede målstregen på Bahrain International Circuit på en niendeplads efter et hårdt ottetimersræs. Den danske Peugeot-fabrikskører fik sammen med teamkammeraterne, franske Jean-Éric Vergne og britiske Paul Di Resta, aldrig tingen til at fungere i sæsonfinalen, hvor holdet kæmpede med dækslid på deres Peugeot 9X8 Hypercar.

– Det blev som forventet et ræs, hvor vi igen måtte kæmpe med at finde den rette balance mellem greb og dækslid. De første fem-syv omgange efter et pitstop var vi okay med på farten i forhold til konkurrenterne, men derefter forsvandt grebet, og så blev det svært. En frustrerende situation, men ikke nogen overraskelse for os, lyder det fra Mikkel Jensen.

Trods det skuffende resultat fremhæver danskeren positive momenter i den første fulde sæson for det franske Hypercar-team, og de udfordrende løb gennem året har bidraget til effektiv videreudvikling af den højteknologiske racerbil.

– Det har generelt været en fed første sæson med Peugeot i Hypercar. Selvom vi ofte har været ukampdygtige, så har der bestemt været positive øjeblikke. På Le Mans i juni oplevede vi at have farten til at kæmpe med om topresultaterne, og måneden efter på Monza lykkedes vi med at komme på podiet. Vi har lært enormt meget om vores bil og vores team, og vi har nu en masse arbejde foran os, som vi allerede er gået i gang med, så vi kan komme stærkere tilbage til næste sæson. Tak til hele holdet for en fantastisk indsats indtil videre.

Mens Jensen, Vergne og Di Resta slutter på en samlet ottendeplads i 2023-udgaven af FIA World Endurance Championship, sikrer Peugeot en femteplads i konstruktørmesterskabet. 2024-udgaven af verdensmesterskabet udvides til otte afdelinger og skydes i gang den 2. marts i Qatar.

Topics

Categories

Contacts

Nikolaj Karlshøj

Nikolaj Karlshøj

Press contact Creative Director

Related content

CARLOS COMMUNICATION
Kongens Nytorv 24
1050 København K
Denmark