Skip to content
Nicklas Nielsen sluttede på podiet i første VM-løb med Ferraris nye Hypercar

Press release -

Nicklas Nielsen sluttede på podiet i første VM-løb med Ferraris nye Hypercar

Stor præstation af den danske Ferrari-fabrikskører, som sammen med teamkammeraterne Antonio Fuoco og Miguel Molina sluttede på VM-podiet i debutløbet med den nye Ferrari 499P.

Det blev en mindeværdig debut, da Nicklas Nielsen sammen med teamkammeraterne fra AF Corse – italienske Antonio Fuoco og spanske Miguel Molina – fredag aften sluttede sæsonpremieren på 2023-udgaven af FIA World Endurance Championship på en tredjeplads. Dermed sikrede trekløveret et podie til den helt nye Ferrari 499P, som er det italienske mærkes våben i kampen om de prestigefyldte pokaler i toppen af verdensmesterskabet for sportsvogne.

Tredjepladsen kom i mål efter et otte timer langt ræs på den benhårde Sebring International Raceway i Florida, hvor ujævn asfalt og rå beton gennem årtier har sat verdens hurtigste sportsvogne på prøve. Nielsen, Fuoco og Molina startede imidlertid årets VM-kamp med at sikre en overraskende pole position – og trods et ikke helt problemfrit løb lykkedes det altså at køre et trofæ hjem i et hårdt felt af fabriksteams fra blandt andre Porsche, Cadillac, Toyota og Peugeot.

– Vi er vildt glade og stolte over at sikre Ferrari et podie med deres nye racerbil præcis 50 år efter, fabrikken sidst deltog i toppen af langdistanceracing. Med en helt ny bil i en helt ny klasse vidste vi ikke helt, hvad vi skulle forvente, og især ikke på en nådesløs bane som Sebring. Vi gik ydmygt til opgaven, men som løbet skred frem, følte vi os stærke til at kæmpe med i toppen. Desværre måtte vi indkassere en drive-through-straf og senere en tidsstraf for en hændelse under et pitstop, hvilket satte os lidt bagud. Men vi kæmpede os tilbage igen, og en tredjeplads var det bedste, vi kunne opnå i dag. Vi var nemlig ikke hurtige nok til at kæmpe med Toyotas to fabriksbiler om sejren, så dér har vi uden tvivl en udfordring, som vi skal hjem og arbejde på, lyder det fra Nicklas Nielsen.

Med podiepladsen på Sebring International Raceway, holder Nicklas Nielsen, Antonio Fuoco og Miguel Molina en foreløbig tredjeplads i den samlede stilling i FIA World Endurance Championship. Næste afdeling af VM-serien finder sted på Portimao i Portugal den 14.-16. april.

Topics

Categories

Contacts

Nikolaj Karlshøj

Nikolaj Karlshøj

Press contact Creative Director

Related content

CARLOS COMMUNICATION
Kongens Nytorv 24
1050 København K
Denmark