Skip to content
Nicklas Nielsen inden WEC-premiere på Sebring: Det bliver fantastisk!

Press release -

Nicklas Nielsen inden WEC-premiere på Sebring: Det bliver fantastisk!

Når Ferrari vender tilbage til toppen af sportsvognsracing efter 50 år, er det med en dansk fabrikskører på holdet. Nicklas Nielsen ser frem til VM-premieren med den nye Hypercar.

Nicklas Nielsen er én af de seks fabrikskørere, som i 2022 blev udpeget til at være bag rattet i Ferraris nye Hypercar, når det italienske mærke i år vender tilbage til verdensmesterskabet i sportsvogne. Dette sker præcis 50 år efter fabrikken sidst kæmpede med om den generelle sejr i 24-timersløbet på Le Mans, og den helt nye 499P er således bilen, som skal sikre Ferrari fornyet dominans i toppen af sportsvognsracing.

Eventyret starter i denne uge på Sebring International Raceway i Florida, som lægger asfalt til første afdeling af 2023-udgaven af FIA World Endurance Championship. Nicklas Nielsen skal dele den ene af fabriksteamets to Ferrari 499P med italienske Antonio Fuoco og spanske Miguel Molina, og konkurrenterne er blandt andre Porsche, Peugeot, Cadillac og Toyota.

Premieren kommer efter en testweekend, den såkaldte Prologue, hvor holdet ramte den berygtede amerikanske racerbane for første gang. Således er der allerede taget hul på forberedelserne til den syv løb lange VM-sæson, som rammer Le Mans til juni og slutter i Bahrain til november.

– Vi er klar! Det er selvfølgelig svært at sige hvor vi er henne i feltet, før vi kommer tættere på løbet, men vi havde generelt en god prolog og fik testet en masse forskellige ting. Jeg synes, vi har gjort, hvad vi kan gøre for at forberede os bedst muligt. Sebring er en meget hård bane for bilen, fordi den er utrolig oldschool og ujævn og dermed udsætter teknikken for ekstreme belastninger. Vores tilgang til premieren er nok ret ydmyg, for selvfølgelig ønsker vi at gøre det godt, men vi vil også gerne gennemføre løbet og få begge biler i mål i vores debut, lyder det fra Nicklas Nielsen.

– Mentalt er vi alle sammen enormt spændte. Det er noget helt specielt at være med til at sende Ferrari ud på et ny rejse 50 år efter fabrikkens sidste indsats i kongeklassen indenfor sportsvogne. Jeg er utrolig stolt over at være med i projektet og dele bilen med to så dygtige kørere som Antonio (Fuoco, red.) og Miguel (Molina, red.). Jeg har altid drømt om at køre for Ferrari, og de seneste år har været fantastiske. At jeg nu kan tage den videre og være med i VM-seriens topklasse med en bil, som er så vigtigt for mærket, er jo for vildt.

Kvalifikationen til første afdeling af FIA World Endurance Championship afvikles natten mellem torsdag og fredag dansk tid, mens det otte timer lange VM-løb flages grønt fredag den 17. marts klokken 12.00 lokal tid – det er klokken 17.00 i Danmark. Løbet kan følges live på TV 2 PLAY, Eurosport eller via den officielle WEC-app.

___

WEC 1000 MILES OF SEBRING
TIME SCHEDULE – SEBRING INTERNATIONAL RACEWAY

Wednesday 15 March
10.50 AM (15.55) – Practice #1 (60 min)
4.35 PM (21.35) – Practice #2 (60 min)

Thursday 16 March
11.55 AM (16.55) – Practice #3 (60 min)
7.20 PM (00.20) – Qualifying Hypercar (15 min)

Friday 17 March
12.00 PM (17.00) – RACE (1000 miles/8 hours)

Topics

Categories

Contacts

Nikolaj Karlshøj

Nikolaj Karlshøj

Press contact Creative Director

Related content

CARLOS COMMUNICATION
Kongens Nytorv 24
1050 København K
Denmark