Skip to content
Dansk triumf i Italien: Luca Magnussen vandt ROK Cup-finale

Press release -

Dansk triumf i Italien: Luca Magnussen vandt ROK Cup-finale

Det 15-årige kartingtalent sikrede sig en af kartingsportens prestigefyldte løbssejre, da han søndag vandt ottende og sidste afdeling af ROK Cup Italia.

Luca Magnussens stræben efter topresultater i den internationale kartingverden nåede søndag en vigtig milepæl, da den 15-årige dansker vandt sæsonfinalen i ROK Cup. Luca Magnussen, som er søn af Le Mans-vinderen Jan og lillebror til Formel 1-køreren Kevin, startede søndagens sidste og afgørende finaleløb fra en tredjeplads og tog føringen allerede efter tredje sving. Derfra lykkedes det danskeren at skabe afstand til konkurrenterne i Super ROK-klassen og dominere løbet, før han 13 omgange senere kørte i mål som vinder.

Sejren, som kom i hus på 7 Laghi Kart-banen syd for Milano, er Luca Magnussens hidtil bedste internationale kartingresultat. Det er Magnussens femte deltagelse i det benhårde italienske topmesterskab, som i alt tæller otte afdelinger, og den kommer efter en succesfuld 2023-sæson, som blandt andet inkluderede et danmarksmesterskab i DASU X30 Senior.

– Det har været den bedste weekend nogensinde, og jeg er enormt glad og megastolt. Ideen med at stille op i ROK Cup-serien var at få erfaring på de berømte italienske racerbaner og kæmpe mod nogle af de virkelig dygtige kørere, som både er ældre og mere erfarne end mig, og derfor har jeg ikke turdet drømme om, at jeg ville stå som vinder af finalen, lyder det fra Luca Magnussen.

– Det hele spillede bare for os denne weekend. Det var min debut på banen, men jeg fandt mig hurtigt godt til rette, og så ramte vi bare noget rigtigt. Kæmpe tak til min mekaniker og naturligvis til alle mine sponsorer, som har gjort det muligt for os at rejse til Italien og deltage i dette mesterskab. Jeg er lykkelig over, at jeg nu kan vende hjem med en pokal til dem alle sammen.

Topics

Categories

Contacts

Nikolaj Karlshøj

Nikolaj Karlshøj

Press contact Creative Director
CARLOS COMMUNICATION

Kongens Nytorv 24
1050 København K
Denmark